Skip to main content

Champhai Tualchhung Chanchinthar

MYANMAR A HMEICHHE THAWN TUMTU TLANCHHUAK :Bangladesh-a Rohingya raltlan hmunpui atanga ruk chhuaha Myanmar lama hruai chhoh tur ni a rin Rohingya Muslim, kum 15 leh 16 bawr vela upa, hmeichhe 8 chu Thawhtanni khan Police te'n Champhai district-a Dungtlang khuaah an chhanchhuak. DIG (Northern Range) Lalbiakthanga Khiangte sawi danin he'ng an tleirawl chhanchhuahte hian Hindi leh tawng dang pawh an thiam lo va. Bangladesh atanga rawn ruk chhuah ngei an nih rin a ni a ti. Heng hmeichhe 8 te hi nimin khan Chief Judicial Magistrate hmaah hruai niin Child Protection Home, Champhai ah dah an ni. Heng hmeichhe tleirawl 8 te la chhawng tu tur Jonathan (23) s/o Thathawmliana, Khawthlir Myanmar leh Nguntindawnga (25) s/o Thabuantaia, Tahan Myanmar nia insawi te chu Saikhumphai man nghal an ni. Nguntindawnga chuan heng hmeichhia te hi Malaysia, Singapore leh Indonesia a hruai tur an nih thu a sawi a. Zokhawthar Gateah Mizo te anga hnamdang tan permit lak a theih loh avangin Saikhumphai lam…

ni 5.3.2014 (nilaini) Champhai Tualchhung Chanchin

ni 5.3.2014 (nilaini)



PHUL LEM PHAH KALPUI MEK :

    Chhangphut Field a Phullem phah mek chu chak taka kalpui mek a ni a, tunah hian Lung phah tan a ni. JE chuan kan palai zawhna chhangin Lung an hmu rang theilo chu an buaina ber pakhat anih thu a sawi.
    Tunah hian lung 50mm an phah mek a, inches 4 a phah a nih hnuah 25mm down phah ani leh anga, hemi chungah hian Balu phah leh tur niin, Grass an phah chhunzawm tur thu a sawi. Hei bakah hian LM School atanga tuihawk lokal, Side Drain siam dan turah buaina a awm thu sawiin, tunah hian mithiam ten an zirchian mek thu a sawi. Artificial Turf pawh roll 34 alo thleng tawh a, phah theih mai tura ruahman a ni. 


TUIPUI LEI CHHIA :

    Zotlang Tuipui lei chu nizan hmasa khan Motor in a zawh chhia a, nimin khan siam hna thawh a ni He Leihlawn hi hun engemaw chen atang khan Motor tana zawh hlauhawmin a awm tawh.
    Nizan hmasa khan Truck in zawh chhia in, tukin zing dar 6 atangin PWD, BRTF leh PHE te chuan siam nghalin, motor zawh theiha peih hman a nilova, vawiin zing kar atanga siam tan leh tur a ni anga, zawh hman tum a ni bawk. Lei siam anih avang hian motor engchi mah kaltlang a remchanglova, kaltlang duhte chuan Phaizau lamah emaw Luangdar lamah emaw kal mai turin PWD hotute chuan an ngen a ni. 


INCENTIVE CASH AWARD VAWIINAH :

    District Sports & Youth Office CHANEM building ah Sports Discipline hrang hranga Incentive Cash Award dawngte tan vawiin atangin lak theih a ni dawn
    Tarlan tawh angin Champhai District atangin mi thahnem takin he lawmman hi an dawng dawn a, mi thenkhat chuan Aizawl ah la tawhin, Aizawla la ve theilo te tan Champhai ah sem a ni dawn a ni. DSYO Office atanga la tur zingah hian Football ah mi 4,Lalchhawnkima S/o C.Lalrengliana Manngaihsian, D/o Paudokim, C. Lalnunfeli D/o SH Lawmzuala leh Zarzomawii Khiangte D/o K. Thuamkima te an ni a, Hockey category ah KT Lalhlimpuii D/o Thanghmingliana Weight Lifting ah C. Lalhmangaihi D/o C Lalngilneia Khawzawl Boxing ah mi 2 Vanlalrinawma S/o Thantluanga Vengthlang leh Laldinmawia S/o Zosanga Tuipui Wushu ah V Lalhmachhuana S/o V. Lalpawlliana Biate Judo ah Malsawmtluangi d/o C Sawivela leh Thangrehlova s/o Lalramhluna Vengsang Taekwondo ah 4, Malsawmtluanga S/o Lalthanmawia, PB Laldingliani D/o PB Lalhriatrenga Lalruatkimi D/o Lalrammawia leh C Lalrochhara S/o C. Rokunga te an ni a, Offie Hour chhungin ngaihven theih a ni anga, mahni la hmanlo aikal tir turte chuan VC hriatpuina a lak tur a ni dawn a ni 


CHAPCHAR KUT HMANG TURIN INBUATSAIH :

    Tunkar zirtawpnia Chapcharkut leh Chhaktiang Kutpui hman turah nasa taka inbuatsaihna kalpui mek a ni
    Vawiin chawhnu dar 1 hian Final Rehearlsal neih ani anga, hemi atan hian nimin khan Kahrawt Field pawh chei hna thawh tan a ni a, zan lamah YMA Branch hrang hrang ten Lam an zir thin bakah, MUP leh MHIP te pawh nasa takin an inbuatsaih ve bawk a ni. Tarlan tawh angin Sub Hqrs YMA Meeting chuan, Chapcharkut leh Chhakting kutah hian Sub Hqrs YMA thuthmun branch 24 atangin, Cheraw Kantluang, buhza aih lam, Sarlamkai, Chawnglaizawn, Chai leh naupang Pawnto chi hrang hrang entir tura beisei an ni a, hei bakah hian pipu hun laia pui thuna thenkhat, sakei aih, khawinghal aih leh thildang tam tak entir nise an ti bawk a ni. 


TRAINING DAWN :

    Vawiin chawhma dar 10 hian I&PR Auditorium CHANEM Building ah Champhai District chhunga HS zawng zawngte tan School Management Development Committee Training neih a ni dawn

TUIALHTHEI DINHMUN :

MIZOFED : (6:00 AM - 7:00 PM)
    Petrol : Free Sale (Rs. 72.41)
    Diesel : Free Sale (Rs. 54.88)
RD PUMP : (6:00 AM - 5:00 PM)
    Petrol : Free Sale (Rs. 79.80)
    Diesel : Free Sale (Rs. 59.96)




  
champhai tualchhung chanchin 

Comments