Skip to main content

Champhai Tualchhung Chanchinthar

LIRTHEI DAN CHUNGCHANGAH INBIAKNA NEI TURIN ZOKHAWTHAR VC LEH NGO TE A IN KAU RENG : Champhai Zokhawthar VC leh All NGO Coordination Committee chuan thuchhuah siamin Champhai Transport Union te chuan Zokhawthar atanga Bungraw phur lirthei ang dan chungchangah dikhlel taka thuchhuah a awm niin an thuchhuahah an tarlang. An thuchhuah a an tarlan danin CTu hian Zokhawthar khawtlang nen inremna an lo nei tawh a. Kum 1997 khan kha tih lai SDO (Civil) hriatpuina in AO ho in inremna an lo siam tawh a. Zokhawthar khawtlangin Special Load Trip khat an lak bakah khawtlang hriatute zinin Petrol man an phut remtih a nih thu an sawi a. Khawtlangin Special Load an lak chu duh loin thla khatah Rs. 10000 in anmahni thuin an bithliah a. Hun engemaw ti hnuah Rs. 8000 ah tihniam leh in pek tawhlo thlengin anmahni thu zelin thil an lakpui tak ah chuan Zokhawthar khawtlangin kawng dang a dap lo thei ta lo a, Zokhawthar Welfare Committee (ZWC) chu November ni 9, 2017 din alo nih thu an sawi. Zokha…

ni 18.3.2017 (inrinni)


MJA ZOKHAWTHAR PANNA KAWNG SIAM TLAWH:
Nimin khan Mizoram Journalist Association, Champhai District te chuan World Bank sum hmanga Champhai leh Zokhawthar inkar kawng siam mek an tlawh.


MJA te hian Khankawn atanga fang tanin Zokhawthar thleng bakah, Zotlang atanga New Champhai inkara hnathawh dan chu chipchiar takin an fang a. Hnathawh tha lo lai nia hriatte bakah kut an thlak tawhna chinah siamna dan tura ruahmanna awm sa chu a pha em tih te an enfiah nghal a. Tun dinhmunah chuan kawngpui an siam chinah a inthuah tur pali zinga a hnuai ber, compacted subgrade thawh a ni a, kawngpui hi feet 1 leh a chanve vela chhah tur a ni a, kawngpui zauh leh kawng thar sial hna chu tuna an thawh tam zawk niin, kawng zauh hna hi za zela 80 chu zawh tawh a ni a. Kawngpui km 23.75 atangin km 18.8 chu zauh ngai a ni. Champhai leh Zokhawthar inkar kawngpui hi kum 2014 December ni 26 khan thawh tan a ni a, kum 2018 October thlaa zawhfel tura ruahman niin, Tarmat Limited ten a siam hna hi an thawk a, tunah hian hnathawh tur za zela 42 chu thawh zawh tawh niin, sum ruahman cheng vaibelchhe 137.14 atangin za zela 37 chu hman a ni tawh bawk.  

He kawngpui siamna avanga compensation leh assistant atana sum an pek chhuah zat chu cheng nuai 2465 sing 9 sang 9 za 124 niin vantlang mamawh sawnna atan cheng nuai 55 sing 3 za 501 hman a ni tawh bawk a. Kawngpui hrulah hian vantlang ek in 2, zun in 5, bus shed 5 leh bazar 5 te siam tel tura ruahman a ni. MJA te hian Tarmat, Sheladia leh PWD te chu Base Camp-ah kawmin kawngpui siam kawnga harsatna an tawhte sawiho a ni a. A leilungin a zir loh avanga hmun thenkhata leimin te, a tira he kawngpui CTS anga siam tumna chu a theih dawn loh avanga GSB-a thlak a nih thu te tarlan a ni a. Hei bakah hian spar road, Zotlang atanga New Champhai inkar kawngpui pawh tunah hian thawh mek anih thu pawh sawilan niin, kawngpui a tlo theihna tura ruahmanna hrang hrangte MJA te hian Tarmat hnenah hian an thlen a, lo enzui an tiam a ni. 

Tarmat hian khawtlang tana hnathawh turah ruahmanna la nei lo mah se mimal ngenna avangin 7th Day tlanga Med Aim damdawi in panna kawng chu an laihsak bakah, kawngpui zauhna atan Bethel VC te chu JCB an hmantir thu Tarmat hotute chuan zawhna chhangin an sawi a ni. 

MJA te chuan Tarmat Limited hotute chu Champhai leh Zokhawthar inkar hi Champhai atana thil pawimawh a nih avangin uluk taka thawk turin an chah a, fur lai pawhin chawl mai lova hnathawh theih ang thawk chhunzawm zel tur leh, an hnathawh tithuanawp thei harsatna an neih chuan hmalakpui an inpeih reng thu an hrilh a ni. 

Nimina MJA ten Champhai leh Zokhawthar inkar kawngpui siam mek an tlawhnaah hian PWD atangin Er John Lalchhuanawma, Senior AE (Social); Er B.Lalhmingsanga, EE (Environment); Er Vanlalruata Sailo, EE (Procurement); Er Lalremngheta JE te. Tarmat Ltd atangin Madhav Prasad, Argha Ghosal leh Kundan Kumar; Sheladia atangin Reddy, Arun Katiyer, Somnath, Vinod leh Laldinmawii te chuan MJA te hi an tawiawm a ni.  

MISS CHAPCHAR KUT:
Vawiin hian Mizo Photographers Society, Champhai District te chuan Kahrawt Hall-ah Chapchar Kut Lady 2017 an puang dawn a, top 5 an thlan chhuah atangin Kut lady tur hi thlan niin, he hun hi Pu Lalchungnunga Pudaite, DVO chuan khuallian niin a hmanpui ang.

CHAWLHBUK SAK HAWNG:
Nimin khan Ngur Upa Pawl te chuan Ngurtlang sanga chawlh buk an sak chu hawnna hun an hmang.
He chawlhbuk hawnna ah hian khuallian tura ruahman DFO Champhai chu rokhawlhna avangin a lo tel thei lova, Ngur VC Vice President Pu Sawngpaua chuan hawnna hun a hmang a ni. He hun hi Pu Lalnunnema President Ngur Upa Pawl chuan kaihruaiin Pu Ralkapzaua Finance Secretary chuan tanna hun hmangin Pathian hnenah inhlanna hun a hmang a. Ngur VC Vice President Pu Sawngpaua chuan hetianga Ngur tlang sanga chawlhbuk tha tak mai sa thei tur a hruaitu Pathian chungah lawmthu a sawi a, a sakna tura sum hmanga tanpui tu PCCF Govt. of Mizoram chungah lawmthu a sawi a, chumai ni lova, mahni tha seng a a sak hna thawkt

Comments

Popular posts from this blog

Sermon

Thawhlehna - Thihna Hnehna
Chang thlante : I Kor 15: 1-34, Hebrai 2 : 14-15
Thawhlehna hi Bible zirtirna chiang tak leh kohhran thurin nghet tak a ni. Isua thawhlehna thuchah atang hian thurinte hi an lo to chhuak thar vek a ni. Thuthlung Thar kohhranah hian Krista thawhlehna hi kawng hnihin a inlan a. (1) Chhangphel : Hei hi sacrament rawngbawlna a ni. A tir atang rengin zirtirte khan inkhawmnaah chhang phel an ching thin. Hei hi Isua a tholeh ngei a ni tih hre lo tan chuan lungngaihna tuar rual loh hriatrengna a ni a, a hretu tan chuan ‘Chhang phel atang chuan a hmel an lo hre ta’ tih chu an testimony a ni ang. (2) Thu : Lalpa an khenbeh hnu chawlhkar tlemte chhungin zirtirte khan Lal Isua thiamlohchantirtute kha hmachhawnin a thawhleh thu leh lalna thu an hril a ni. Paula pawhin Felika hmaa a din khan ‘Mitthi thawhlehna thuah vawiinah hian in hmaah chhuahchhalhin ka awm a nih hi’ a tih kha. Tin, Thuthlung Thar ziaktute chuan Krista thawhlehna hi Pathian thu puanlawk tihkimna ni…

Sermon

Lal Isua i chawimawi ang u
Chang thlante : Matthaia 21;1-9, I Petera 3:15
Vawiin hi Tumkau Ni a ni a, Isua chu vawiin angah hian hmanah Jerusalem khawpuiah lal angin sabengtung no chunga chuangin a lut a ni. He khawvela hun a hman chhung zawng khan, vawikhat chiah, he Tumkau ni ah hian chawimawi a hlawh ve a ni. Pharisaite chuan mipui hlim taka Isua hmuaka lo au te chu a bengchheng tiin khap turin an la ngen lehnghal a. Keini, ringtute nunah pawh hian kan pianthar hlimchhawn bak hian Isua hian chawimawi a hlawh meuh lo em aw?? Vawiin hian kan thinlungah Isua hi Lalah i pawm thar leh ila, i chawimawi thar leh ang u.
Lal dangdai : Isua hian Pilata hmaah khan lal a nih thu hi a pha lo. Mahse, khawvel lal te angin leilungah lalram a nei lo va, tisa takin ralthuam nen hmelmate a bei lo va, a khawnbawl ve te lah chu sangha mantu Petera, Johana tih vel an ni. Chuvangin, a hunlaia Judate khan lal a nihna hi an pawm thei lo. An beisei Messia, Rom- ho awpbehna lak ata chhanch…

Champhai Tualchhung Chanchinthar

ni 13.12.2013 (zirtawpni)

INKALPAWHNA AVANGIN HARSATNA AWM :    Nimin chawhma dar 11 khan Bethel Community Hall ah Directorate Of Geology & Mineral Resources buatsaihin Sensitization & Awareness Programme On Quarry Operation neih a ni
    He hun hi Pu Lalhmachhuana Joint Director Geology & Mineral Resources chuan a kaihruaia, Pu H. Lalbiakkima Geologist Senior chuan Geology & Other Related Issues tih thupui hmangin zirtirna a pe a, Pu Lalremmawia Ass. Controller of Mines chuan thupui pathum, The Mizoram Minor Minerals Concession Rules 2000 tih te, Safety Precedures in Mining tih bakah Safety Restrictions As Per DGMS & Other Norms tih thupui hmangte in thu a sawi bawk a ni. Nimina mithiam thusawitute chuan, Champhai District huamchhungah hian Tuialhthei a awm an rin thu an sawi a, oil Company ten rawn luhchilh an tum laiin inkalpawhna lamah harsatna an tawk ani tih an sawi a, an motor lian leh khawlte rawn phur turin kalkawng lamah harsatna an tawk deuh a ni an ti. J…