Skip to main content

Champhai Tualchhung Chanchinthar

LIRTHEI DAN CHUNGCHANGAH INBIAKNA NEI TURIN ZOKHAWTHAR VC LEH NGO TE A IN KAU RENG : Champhai Zokhawthar VC leh All NGO Coordination Committee chuan thuchhuah siamin Champhai Transport Union te chuan Zokhawthar atanga Bungraw phur lirthei ang dan chungchangah dikhlel taka thuchhuah a awm niin an thuchhuahah an tarlang. An thuchhuah a an tarlan danin CTu hian Zokhawthar khawtlang nen inremna an lo nei tawh a. Kum 1997 khan kha tih lai SDO (Civil) hriatpuina in AO ho in inremna an lo siam tawh a. Zokhawthar khawtlangin Special Load Trip khat an lak bakah khawtlang hriatute zinin Petrol man an phut remtih a nih thu an sawi a. Khawtlangin Special Load an lak chu duh loin thla khatah Rs. 10000 in anmahni thuin an bithliah a. Hun engemaw ti hnuah Rs. 8000 ah tihniam leh in pek tawhlo thlengin anmahni thu zelin thil an lakpui tak ah chuan Zokhawthar khawtlangin kawng dang a dap lo thei ta lo a, Zokhawthar Welfare Committee (ZWC) chu November ni 9, 2017 din alo nih thu an sawi. Zokha…

ni 9.5.2017 (thawhlehni)


ZOKHAWTHAR A BUNGRAW LUT LEH CHHUAK KHAP HLIP :
Indo-Myanmar Border Trade Point Zokhawthar a bungraw lut leh chhuak senghawi kawngah Zokhawthar khawtlanga Sociaty pahnihte inrem lohna avanga Champhai Sub-Division Magistrate in helai hmuna bungraw lut leh chhuak khapna thla khat dawn a lo ken kawh tawh chu nimin khan sut a ni.
Nimin khan Zokhawthar a bungraw lut leh chhuak senghawitu pawl hrang hrangte chu Champhai DC Pu CC Lalchhuangkima kaihhruaiin DC Conference Hall ah thutkhawm ani a. helai insumdawn tawnna hmun a bungraw lut leh chhuak senghawi kawngah pheikhai rual zawk a kalpui anih theihna tur leh Zokhawthar khawtlangah inhmuh thiam lohna thleng tawh lo se, tih chu sawrkar duh dan anih thu DC Pu CC Lalchhuangkima chuan a sawi a. Zokhawthar atanga pawl hrang hrang lo kal te chuan bungraw lut leh chhuak senghawi kawnga tha tur ni a an hriatte an sawi hlawm.

He Border Trade Point kal tlanga sumdawng Mizoram Exim Union mi 18 ten Zokhawthar Multipurpose Cooperative Society Ltd. kal tlang a an bungraw lut leh chhuak senghawi khawih tura inremna an siam tak vang leh sumdawng mi 30 ten Zokhawthar VC kaihhruaina hnuaia bungraw senghawi hna khawih thung turin inremna an siam bawk a. Hetia sumdawngtuten an bungraw senghawi tur pawl bik an thlanfel tak avang hian Zokhawthar boruak awh tha turah ngaiin, Champhai Sub-Divisional magistrate-in Section 133(1)(ii), Cr. Pc 1973 tlawh chhana April 12,2017 a Zokhawthar kal tlanga bungraw lakluh leh thawnchhuah tur senghawi khapna thupek a chhuah tawh, thla khat chhung dawn kalpui tawh chu hlih/tihtawp a ni ta a.
Indo-Myanmar Border Trade Point a bungraw lut leh chhuak senghawi kawngah Zokhawthar Multipurpose Cooperative Society Ltd. hian Champhai District Court a thu thlen an neih chu May 12 hian District Court ah Hearing neih tur niin, bungraw lut leh chhuak senghawi kawngah District Court in hemi chungchang hi a ngaihtuah tawh dawn bawk avangin Dan leh thupek ken kawh ngai thil a thleng a nih loh chuan District Magistrate lam chu a inrawlh tawh dawn rih loh thu DC Pu CC Lalchhuangkima chuan a sawi. he thutkhawmah hian Sub-Divisional magistrate Pu Pachhunga leh District law & Order changtu SDC Pu Remlalliana Hnamte ten DC hi an tawiawm a ni.

CJL U-21 Q/F INTUM TUR TIFEL :
Inrinni zan dar 7 khan CJL (U-21) Quarter Final draw chu CCN Studio ah neih niin Quarter Final Fixture chu peih a ni ta a, May 15 zan dar 8 atangin Quarter Final hi tan leh a ni dawn a, Quarter Final atang hi chuan Entry Ticket lak a ni tawh dawn a, mi pakhat tan Rs. 10 zel niin ticket tling khawmte hi match khel te hnenah 50-50 a sem thin a ni dawn a ni. Ni 15 May ah Vengsang BC leh Cannon Balls BC te an in khel ang a, ni 16 may ah Venglai SC leh Phunglung chuani BC (B) te an inkhel ang. Ni 17 May ah Phunglungchuani BC (A) leh Dauglas BC in khel ve leh in ni 18 May ah Minikins BC leh Kahrawtians BC te an in tum bawk dawn a ni. Inkhel hi zan dar 8 ah tan thin tur niin 1 CCN ah LIVE a pekchhuah a ni ang.

CHAMPHAI U-19 IN FINAL LUT :
K. Kawla Memorial Inter District Under 19 Football Championship Aizawla khelh mekah Champhai District mipa Team te chuan Final an lut. Nimin khan Pool match khelh zawh niin Champhai chuan 3-1 a Mamit hnehin Pool Leader nichungin Final an lut a. Champhai tan Zomuansanga chuan Goal 2 khungin lallawmtluanga chuan Goal khat a khung ve bawk. Champhai hian Pool Match ah chak loh nei loin Final hi an inhlangkai a, vawiin tlai dar 5 ah Lunglei nen Final an khel ang.

HERION MAN :
Inrinni zan dar 6 velah khan Police Check Gate, Khankawnah No. 4 hawng khat man a ni. Lalsanpuia kum 41 s/o H. Thanhlira (L) nia insawi hian Scooty MZ01 J 6552 mudguard hma lam hnuaia thuhruk Heroin No. 4 chu Aizawl lam panpui tura Zokhawthar atanga lo kla chu Check Gate ah man a ni a, No. 4 neitu hi thubuai siamsakin Champhai District Jail ah dah nghal a ni.

HNATLANG NEI :
Tlangsam High School a Eco Club te chuan kum danga an lo tih thin tawh angin nimin khan Tlangsam khawchhung thenfai hna an thawk a, zirlai te leh zirtirtu ten khawlaia bawlhhlawh te an chhar khawm a ni. Eco Club te hian kuminah veng chhung thenfai hna an vawikhat thawhna a ni. Kum dangah chuan tum 3 te an thawk thin.

KUTTHLAK :
Champhai Kanan Venga Vanlalneihmawii kum 62 chu nimin khan misual tu tih hriat lohin rawkin nikhaw hre lova kut a thlak bakah Rs. 30,000 vel a laksak bawk.
Vanlalneihmawii hi a u, Sangbiakvela te In hnuaiah khawsain Vaihlo zuara eizawng a ni a. A in hnuaia vaihlo a chhut laiin a ina misual thawm hriain a lut chho a. He misual hian dawhkanah pawisa lo chhiarin Vanneihmawii chu vau betin kut a thlak a, a lu a hliam tam tak a tawrh vangin Champhai District Hospital ah dah luh a ni.
Vanlalneihmawii hi harh chhuak tawhin, ngaihtuahawm lutuk a ni lova, in rawktu misual hi man ngei tumin Police ten ngawrh takin an zawng mek a ni. Nimin chawhnu khan Champhai DC hming SDC Pu Remlalliana Hnamte chuan Champhai District Hospital a awm Vanlalneihmawii damlo kanna Rs. 1000 a hlan a. In rawktu kut thlaktu misual chu man chhuah a nih ngei theih nan Police ten chak taka hnuchhui hna an thawh thu Pu Remlalliana Hnamte chuan a sawi a, Veng chhung mipuite pawhin pawikhawihtu man anih ngei theih nan theih ang tawk a Police puih leh tawiawm an tum thu an sawi bawk.

VAWIIN DINHMUN :
MIZOFED POL  (Tuialhthei) Ph :8414965293
(Mon - Sat :- 6:00 AM - 7:00 PM) (Sunday :- 12:00 Noon - 3:00 PM)
Petrol    : Free Sale (Rs. 64.87/litre)
Diesel    : Free Sale (Rs. 54.88/litre) 

Comments

Popular posts from this blog

Sermon

Thawhlehna - Thihna Hnehna
Chang thlante : I Kor 15: 1-34, Hebrai 2 : 14-15
Thawhlehna hi Bible zirtirna chiang tak leh kohhran thurin nghet tak a ni. Isua thawhlehna thuchah atang hian thurinte hi an lo to chhuak thar vek a ni. Thuthlung Thar kohhranah hian Krista thawhlehna hi kawng hnihin a inlan a. (1) Chhangphel : Hei hi sacrament rawngbawlna a ni. A tir atang rengin zirtirte khan inkhawmnaah chhang phel an ching thin. Hei hi Isua a tholeh ngei a ni tih hre lo tan chuan lungngaihna tuar rual loh hriatrengna a ni a, a hretu tan chuan ‘Chhang phel atang chuan a hmel an lo hre ta’ tih chu an testimony a ni ang. (2) Thu : Lalpa an khenbeh hnu chawlhkar tlemte chhungin zirtirte khan Lal Isua thiamlohchantirtute kha hmachhawnin a thawhleh thu leh lalna thu an hril a ni. Paula pawhin Felika hmaa a din khan ‘Mitthi thawhlehna thuah vawiinah hian in hmaah chhuahchhalhin ka awm a nih hi’ a tih kha. Tin, Thuthlung Thar ziaktute chuan Krista thawhlehna hi Pathian thu puanlawk tihkimna ni…

Sermon

Lal Isua i chawimawi ang u
Chang thlante : Matthaia 21;1-9, I Petera 3:15
Vawiin hi Tumkau Ni a ni a, Isua chu vawiin angah hian hmanah Jerusalem khawpuiah lal angin sabengtung no chunga chuangin a lut a ni. He khawvela hun a hman chhung zawng khan, vawikhat chiah, he Tumkau ni ah hian chawimawi a hlawh ve a ni. Pharisaite chuan mipui hlim taka Isua hmuaka lo au te chu a bengchheng tiin khap turin an la ngen lehnghal a. Keini, ringtute nunah pawh hian kan pianthar hlimchhawn bak hian Isua hian chawimawi a hlawh meuh lo em aw?? Vawiin hian kan thinlungah Isua hi Lalah i pawm thar leh ila, i chawimawi thar leh ang u.
Lal dangdai : Isua hian Pilata hmaah khan lal a nih thu hi a pha lo. Mahse, khawvel lal te angin leilungah lalram a nei lo va, tisa takin ralthuam nen hmelmate a bei lo va, a khawnbawl ve te lah chu sangha mantu Petera, Johana tih vel an ni. Chuvangin, a hunlaia Judate khan lal a nihna hi an pawm thei lo. An beisei Messia, Rom- ho awpbehna lak ata chhanch…

Champhai Tualchhung Chanchinthar

ni 13.12.2013 (zirtawpni)

INKALPAWHNA AVANGIN HARSATNA AWM :    Nimin chawhma dar 11 khan Bethel Community Hall ah Directorate Of Geology & Mineral Resources buatsaihin Sensitization & Awareness Programme On Quarry Operation neih a ni
    He hun hi Pu Lalhmachhuana Joint Director Geology & Mineral Resources chuan a kaihruaia, Pu H. Lalbiakkima Geologist Senior chuan Geology & Other Related Issues tih thupui hmangin zirtirna a pe a, Pu Lalremmawia Ass. Controller of Mines chuan thupui pathum, The Mizoram Minor Minerals Concession Rules 2000 tih te, Safety Precedures in Mining tih bakah Safety Restrictions As Per DGMS & Other Norms tih thupui hmangte in thu a sawi bawk a ni. Nimina mithiam thusawitute chuan, Champhai District huamchhungah hian Tuialhthei a awm an rin thu an sawi a, oil Company ten rawn luhchilh an tum laiin inkalpawhna lamah harsatna an tawk ani tih an sawi a, an motor lian leh khawlte rawn phur turin kalkawng lamah harsatna an tawk deuh a ni an ti. J…