Skip to main content

Champhai

CHAMPHAI IN EYE DOCTOR NEILO PAWI TI :
Champhai District Hospital a Eye Doctor awm ta lo chu MZP Hqrs. Champhai chuan pawi an tih thu an sawi.
Zirtawpni a Executive thukhawmah Champhai District Hospital a Eye Doctor awm ta lo chungchang an sawiho a. Zirlaiten thisen chhuak meuha theihtawp chhuaha Doctor an ngenna hliam dam fel hmaa Eye Doctor in hna dang zawm a, Champhai a chhuahsan chupawi an tih thu an sawi a. Sawrkar tana MIMER a hlut ang chiahin CHamphai tan pawh District Hospital hi a hlu em em a, mit Doctor kan neih thuai theih nan hian Health Minister hnenah ngenna hmanhmawh thlak lehkha ziak a pek nise, an ti. hei bakah hian Champhai DIET Lecturer Allision Byhnasa, Siaha DIET lama transfer chu a aiawh rawn dah thuai turin sawrkarah ngenna thlen vat nise, an ti bawk.
Hetih rual hian Champhai DIET a Mizo zirlaite dinhmun pawh uluk taka enzui nise, an chanvo dik tak an chang em tih zirchian nise tiin, MLA Election lo awm turah Party tin hnenah Champhai khua ngei, Champhai khaw…
ni 18.10.2017 (nilaini)

YMA GENERAL CONFERENCE VAWI 71-NA TAN TA :
Nizan khan YMA Genenral Conference Vawi 71-na chu Champhai Zotlang Zokhawpui runah tan a ni ta.
Nimin khan Palai tam zawk chuan Conference thlenna tur Champhai Zotlang hi an thleng a, nimin 11:00 pm thleng khan Counter-a palai in report hi mi 3512 an tling tawh a, kawng laka rawn thang mek engngemaw zat an awm bawk. Conference thleng tu Champhai Zotlang Branch YMA chuan khawmpui hmang tura kal zawng zawngte Champhai Zotlanga thleng vek turin an ngen a ni.
Nizan khan Palai lawm inkhawm neih a ni a, Pu Vanlalruata, Vice President, Central YMA. in inkhawm kaihruaiin Pastor H. Lalnunmawia, Ruantlang Bialtu Pastor in hunserh a hmang a, Pu H. Darhmingliana,Vice Chairman, Organising Committee. hnen atangin Palai lawmna thusawi ngaithlak ni in, Tv. Lalhmachhuana, General Secretary, Central YMA hnen atangin Annual report ngaihthlak ani bawk.
Pu J.H. Rothuama, Bialtu MLA hnen atangin thusawi ngaithlak niin, YMA Chanchinbu la tha. Branch YMA Chanchinbu tha bakah Branch Fai lawmman sem a ni ang a, Hruaitu hlun chawimawina hun hman ani bawk ang. Pu Lalrochuanga Pachuau, Finance Secretary, Central YMA hnen atangin Finance Report ngaihthlak ani ang a, Zaipawl leh mimal zai ngaithlak a ni bawk.
Champhai Zotlanga neih tur YMA General Conference vawi 71-na hmanpui turin nimin chawhnu dar 1 khan Mizoram Chief Minister Pu Lal Thanhawla chu  New Champhai Helipad-ah a lo tum a. CM hi a thiannu Pi Lal Riliani leh Champhai North bialtu MLA Pu TT Zothansanga ten an rawn tawiawm a, Helipad-ah hian Champhai DC Pu Vanlalngaihsaka, IAS leh a thawhpui ten CM hi an lo hmuak a ni.
Ruahman dan chuan CM hian vawiin October ni 18 zan lama Vantlang Inkhawm chu Khuallian niin hun a hmanpui ang a. Ningani hian Aizawl lam panin a let leh dawn a ni

MIT NAUTE THLALAK CHHUNZAWM ZEL :
Bio Metric Enrolment chu vawiin atangin Champhai hmun hrang hrangah kalpui tan a ni leh dawn
Bio Metric Enrolment, Champhai a kalpui mek chu vawiin hian Champhai hmun hrang hrang ah chhunzawm leh a ni dawn a, Champhai Kahrawt, Govt Champhai College, Kanan, DC Office, Hliappui, Ngopa leh Hnamte Institute of Technology Champhai Venglai, Khawbung leh Khawzawlah neih ani ang a, Heng hmunah te hian ni 18 atanga October ni 21 thlengin neih a ni ang.

SCHOOL ENKAWLTU LUTE INHMUKHAWM:
Nimin khan Directorate of School Education leh DEO office bul tumin Govt. School tin Headmaster leh Principal te hnenah Training on Service Matter & Accounts neih a ni.

He hun hi Kahrawt Community Hall ah neih niin Pu C. Lalbiakzaua DEO & DPC RMSA chuan a kaihruai a, zirtirtu kal khawmte chu vawiina an zirlai te hi sawtpui ngei turin a sawm a, Office in a koh vanga kal ve ringawt ni lova, hmasawn ngei tum a thusawi te ngaithla chiang turin a sawm bawk a ni. Inhmelhriattirna a neih hnuah Resource Person Pu Lalmuankima, Superintendent, Directorate of School Education leh Pu Lalzamliana, Elementary Dept. te hnen atangin thusawi ngaihthlak a ni a, Pu Lalmuankima chuan Service Bu enkawl dan chungchang a sawi a, Service Bu hi sawrkar hnathawk te hnathawhnaa an nundan leh an chanchin chhinchhiahna bu a nih thu a tarlang a ni.
Pianni leh thla chiang taka service bu a ziahluh a pawimawh thu a tarlang a, ziahluh a nih tawh hnuah pianni leh thla hi thlak theih tawh loh tluk a nih avangin fimkhur a tul thu a tarlang a,
Pension chungchang pawh sawi langin Pension Case chinfel lawk theih lohna chhan tam ber chu Service bu a thil ziah luh dik tawk lo leh felfai tawk loh vang a ni thin a ni a ti a, a hun taka pension dawng thei tur chuan Service bu a fel tawk lo awm te chu Pension Rules, General Financial Rules leh Supplementary Rules te'n an sawi anga siam that vat tum tur a nih thu a tarkang tel bawk.
Heng bakah hian Resource Person te hnen atang hian Leave Rules chungchang te pawh ngaihthlak a ni a, sawrkar hnathawk te chawlh pe thei tu te tarlan a nih bakah Chawlh lak theihna kawng hrang hrang te tarlan a ni bawk.
Training ah hian High School atangin mi 14, Higher Secondary School atangin 3, Middle School atangin 40, Primary School atangin 18 leh DEO staff 5 te an kal thei a ni.

LIRTHEI PUN BELH :
September thla chhung khan District Transport Office ah lirthei 69 ziahluh a ni
Lirthei ziahluh te hi 2 wheeler 28, Car 9, Bolero 2, Truck 29 leh JCB 1 a ni a, lirthei ziahluh hnuhnung ber hi MZ 04 A 0608 a ni.
September thla chhung vek khan lirthei mihring phur chi atangin chhiah cheng 39,917 hmuh a ni a, bungraw phur lirthei atangin cheng 1,73,483 hmuh a ni a, Road tax atangin cheng 5,26,790 hmuh a ni a, MV Fee atangin cheng 4,92,830 hmuh niin September thla chhungin lirthei hrang hrang atangin chhiah cheng 12,33,020 hmuh a ni.

HMASAWNNA THAR :
Ni 14.10.2017 atang khan Champhai Mizofed POL ah Diesel Fleet Card hmangin a lak theih ta.

Comments

Popular posts from this blog

Champhai Tualchhung

ni 21.11.2015 (inrinni)
COLLEGE PRINCIPAL “HMABAK - LAIZAWN PHUBA”:
    C.Vanlalpekhlua lehkhabu ziah "Hmabak-Laizawn Phuba" chu nimin khan Govt. Champhai College Seminar hall-ah tlangzarh a ni.
    Tlangzarhna inkhawm hi Pu Lalnunsanga Fanai chuan a kaihhruai a, Lalsiammawia Sailo chuan lehkhabu thlirlawkna a neih hnuah Pu Lalnunmawia, Govt. Champhai College Principal chuan he lehkhabu hi a tlangzarh a ni. Tlangzarh pah hian thu sawiin GCC Principal chuan, thu leh hla lamah Champhai hi Mizoramah chuan kan la hnufual hle a. Mi thenkhat chuan thuziak mi hi engtikah emaw Champhaiah hian an rawn la chhuak ve mai dawn niin an sawi thin a. Tunah hian chu hun chu kan thleng mek niin a lang a, a lawmawm hle a ni, a ti a, lehkha ziak leh chhiar kawngah thangtharte chu hmasawn tura a duhthu sawiin, hemi atan hian C.Vanlalpekhlua chu a entawntlak hlea a hriat thu a sawi tel bawk a ni.
    Lehkhabu ziak C.Vanlalpekhlua pawhin thu sawiin, he lehkhabu hi thawnthu tawi a lo ziah tawhte a khaw…

Champhai

CHAMPHAI IN EYE DOCTOR NEILO PAWI TI :
Champhai District Hospital a Eye Doctor awm ta lo chu MZP Hqrs. Champhai chuan pawi an tih thu an sawi.
Zirtawpni a Executive thukhawmah Champhai District Hospital a Eye Doctor awm ta lo chungchang an sawiho a. Zirlaiten thisen chhuak meuha theihtawp chhuaha Doctor an ngenna hliam dam fel hmaa Eye Doctor in hna dang zawm a, Champhai a chhuahsan chupawi an tih thu an sawi a. Sawrkar tana MIMER a hlut ang chiahin CHamphai tan pawh District Hospital hi a hlu em em a, mit Doctor kan neih thuai theih nan hian Health Minister hnenah ngenna hmanhmawh thlak lehkha ziak a pek nise, an ti. hei bakah hian Champhai DIET Lecturer Allision Byhnasa, Siaha DIET lama transfer chu a aiawh rawn dah thuai turin sawrkarah ngenna thlen vat nise, an ti bawk.
Hetih rual hian Champhai DIET a Mizo zirlaite dinhmun pawh uluk taka enzui nise, an chanvo dik tak an chang em tih zirchian nise tiin, MLA Election lo awm turah Party tin hnenah Champhai khua ngei, Champhai khaw…

Champhai

MZP TEN CHAWIMAWI : Nimin khan MZP Champhai Hqrs te chuan MZU-in Under Graduate result a tih chhuah taka Govt Champhai College atanga Top ten-a langte chawimawina hun an hmang. He hun Govt Champhai College Seminar Hall-a neih hi Lalthanfela MZP Hqrs Champhai Secretary chuan kaihhruaiin Asscociate Prof. Lalchhanhimi Khiangte, Principal Govt. Champhai College chuan khuallian niin a hmanpui a. Khuallian chuan thusawiin zirlai titha chawimawi nachang kan hre chho zel hi hmasawnna nasa tak a ni a, hetiang zirlai chawimawi tlak Govt. Champhai College-in kan nei pawh hi thil ropui tak a ni tiin an kal zelna turah duhsakna a hlan a. College zawhah hian zirna tak tak a intan chauh thu sawiin zirlai ngawr ngawr piah lamah hriatna tizau thei zawnga tan la turin fuihin zirna kawngah hian a tawp kan khar that hi a pawimawh hle a ni a ti. Govt. Champhai College chu nasa taka hma sawnin a zahpui awm tawh lo hle a ni a ti a, zirna lama hming lang thei zirlai nei turin tan a la chho mek a ni a ti ba…